English E-Posta Öğrenci Bilgi Sistemi EBYS
Yütam
Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı

Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı 3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında, T.C. Kalkınma Bakanlığı ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde İstanbul Pullmann Hotel ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin araştırma altyapılarının organizasyonun merkezi olarak kabul edildiği fuarda, kamu, üniversite ve özel sektör başta olmak üzere ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda, kişi ve kurumlar arasında Ar-Ge kültürü, bilimsel bilgi ve Ar-Ge altyapıları konusunda işbirliğinin oluşturulması amaçlanmıştır. Bu kapsamda Erzurum Teknik Üniversitesi, Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUTAM) diğer seçkin üniversiteler ve Ar-Ge faaliyetleri yapan kurum ve kuruluşlar gibi bu fuarda yerini almıştır.

Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUTAM) müdürü Doç. Dr. A. Fatih YETİM, YUTAM yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Fatih YILDIZ ve Arş. Gör. İlyas HACISALİHOĞLU tarafından temsil Erzurum Teknik Üniversitesi standı katılımcıların büyük ilgisini gördü. Üniversitemiz tarafından yürütülen Ar-Ge faaliyetlerinin ve araştırma imkanlarının tanıtıldığı fuar süresince hem üniversiteler hem de özel sektör temsilcileri ile çok sayıda ikili görüşmeler yapılarak ortak Ar-Ge çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı kapanış töreninde T.C. Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Yılmaz TUNA tarafından üniversitemizin fuara katılımından dolayı plaket verildi.

ETÜ TANITIM

YUTAM TANITIM